Bezlepkový recept: Dokonalé, nepečené nielen vianočné sušienkové guľôčky
Priznajme si. Chuť na sladké prichádza kedykoľvek, nielen na Vianoce, no nie vždy máme chuť či čas vypekať do noci. A to je presne moment, kedy siahneme po jednoduchom, ale dokonalom recepte na sušienkové nielen vianočné guľôčky, ktorých prípravu zvládnete aj s deťmi. A hlavne bez pečenia!
SUROVINY na 9 ks:
75 g svetlých sušienok pre celiatikov v bezlepkovej verzii, 50 g mletých orechov, 60 g marhuľového džemu, 100 g tmavej čokolády
POSTUP
1, Sušienky rozmixujte na prášok. Pridajte k nim pleté orechy a džem a všetko zmiešajte až kým nevznikne tuhá hmota.
2, Vytvarujte malé guľôčky, ktoré potom nechajte poriadne stuhnúť v chladničke.
4, Rozpustite si čokoládu, do ktorej postupne ponamáčate guľôčky.
5, Poukladajte ich na plech s papierom na pečenie a zasypte orechmi alebo ľubovoľnou posýpkou.
6, Opäť guľôčky dajte zachladiť a hotovo.
RADA
Ozdobené guľôčky môžete poukladať do papierových košíkov, alebo z nich môžete vyrobiť „sušienkové lízanky“. Ako alternatívu sušienok môžete použiť aj bezlepkové piškóty. Celý recept môžete urobiť aj z múčnych surovín. Stačí, ak bezlepkové sušienky pre celiatikov vymeníte za bežné lepkové.
(Ak vás tento článok zaujal, redakcii Dalito.sk môžete darovať kávu)